Pin it
Share this page

Ovlašćeni partner Universal Music Publishing Group za teritoriju Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH i Albanije

Photo: porodicna_arhiva

Bodan Arsovski -

Bodan Arsovski je bas gitarista, rođen u Makedoniji 1956. godine. Poznat je kao jedan od osnivača legendarne grupe "Leb i Sol".

Tokom 20 godina rada sa bendom izdao je 12 LP ploče, 4 CD, a sa bendom je nastupao u Njujorku, Čikagu, Vašingtonu, Londonu, Parizu, Amsterdamu, Pragu, Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, Skoplju i Solunu...

Njegov prvi autorski solo projekat "Endless View" objavljen je na CD-u 1995. godine. 1996. godine dobio je Makedonsku nagradu za najbolji CD, Najbolji koncert i najboljeg kompozitora. Sledeći CD "Tiresias" iz 1998. godine, uključuje muziku iz antičkih Euripidovih tragedija "Bakhe" i "Medeja". 1999. je izdao svoj četvrti CD, "Elegy".

Koncertnu karijeru nastavlja sa svojim "Ezgija - orkestrom" koji ima 6 članova. Arsovski eksperimentiše sa nepravilnim ritmovima iz opusa narodne muzike svoje domovina, želeći da kod slušaoca probudi osećanje "Ezgije". Ezgija je stara makedonska reč koja označava veoma specifično istančano i intenzivno stanje, osećaj koji se javlja tokom praćenja predstave ili koncerta.

2002 godine Bodan Arsovski dolazi na ideju da pravi turneju po četiri antička teatra u Makedoniji. TO su "Lihnidos", "Heraklea", "Stobi" i "Skupi". Ovi koncerti u ubrzo postali pravi multimedijalni spektakli, nazvani "Shadows in the Night". Za insipiraciju su imale mitove o dionizijskim svečanostima koje su se održavale tokom tri noći od kojih je svaka imala svoje karakteristike - pa tako i muzika ima tri aranžmana. U spektaklu su učestvovali i baletska trupa, hor i prošireni orkestar a same svečanosti i koncerti su bili izuzetno posećeni i smatraju se "nečim do tada neviđenim".

2006. godine "Leb i Sol" je napravila veliku turneju po bivšoj Jugoslaviji povodom 30 godina rada, a rezultat je CD i DVD pod nazivom "30-th Anniversary Tour".

Za sada poslednje izdanje je CD iz 2008. godien pod nazivom "Itakanataka" uz koji su vezani mnogobrojni koncerti širom sveta, od Brizbejna do Beograda...

    Discography:

    LP’s

  • -Leb I Sol (PGP RTB 1978)
  • -Leb I Sol 2 (PGP RTB 1978)
  • -Rucni Rad (PGP RTB 1979)
  • -Beskonecno (PGP RTB 1981)
  • -Sledovanje (PGP RTB 1982)
  • -Akusticna Trauma (PGP RTB 1982)
  • -Kalabalak (Jugoton 1983)
  • -Tangenta (Jugoton 1985)
  • -Zvucni Zid (Jugoton 1986)
  • -Kao Kakao (Jugoton 1987)
  • -Putujemo (Jugoton 1989)
  • CD’s

  • -Zodiac (Third Ear 1990)
  • -Live In New York (Third Ear 1991)
  • -Anthology (Third Ear 1995)
  • -Endless View (Ezgija 1995)
  • -Tiresias (Ezgija 1997)
  • -Broken Beats (Ezgija 1999)
  • -Elegy (Ezgija 1999)
  • -Best Of (Ezgija 2000)
  • -Sketches From The Past (Ezgija 2005)
  • -30-th Anniversary Tour (Avalon 2006)
  • -Itakanataka (Leb i Sol 2008)
  • DVD’s

  • -Shadows In The Night (Ezgija 2004)
  • -30-th Anniversary Tour (Avalon 2006)

Spisak:



NAPOMENA: OVAJ SPISAK SLUŽI SAMO U ILUSTRATIVNE SVRHE ; UKOLIKO IMATE PRIGOVOR ILI POTREBU ZA PREDOČEN DETALJAN SPISAK SA PRECIZNO DEFINISANOM ULOGOM NOSIOCA AUTORSKIH PRAVA I OSTALIM NOSIOCIMA PRAVA, MOLIMO KONTAKTIRAJTE FIRMU.

Bodan Arsovski lista dela – kao autor i koautor


    Album LEB I SOL 1
  • 1.Damar
  • 2.Čudo za tri dana
  • 3.Devetka
  • 4.Kokoška
  • 5.Nisam tvoj
  • 6.Pesma o Sonji H.
  • 7.Pod vodom
  • 8.U senci Utrinska tema
  • 9.Nie cetvoticata

  • Album LEB I SOL 2
  • 1.Aber dojde Donke
  • 2.Akupunktura
  • 3.Bonus
  • 4.Dikijeva igra
  • 5.Kako ti drago
  • 6.Marija
  • 7.Talasna dužina
  • 8.Uzvodno od tuge

  • Album RUČNI RAD
  • 1.Hogar
  • 2.Kumova slama
  • 3.Lenja pesma
  • 4.Put u vedro
  • 5.Rebus
  • 6.Ručni rad
  • 7.Verni pas

  • Album BESKONAČNO
  • 1.Ajde sonce zajde
  • 2.Beli marak
  • 3.Hars
  • 4.Kasno popodne
  • 5.Neplaćena struja
  • 6.Skakavac
  • 7.Stomačne vijuge
  • 8.U tome je stvar
  • 9.Živa rana

  • Album SLEDOVANJE
  • 1.Hvala na svemu
  • 2.Let u mestu
  • 3.Lokomobila
  • 4.Mile Pop Jordanov
  • 5.Miris juga
  • 6.Mirko
  • 7.Njena sena
  • 8.Nosim tvoj žig
  • 9.Oda ladosti
  • 10.Pazi da paziš

  • Album KALABALAK
  • 1.Bez reči
  • 2.Bilion Air Conditions
  • 3.Bistra Voda
  • 4.Kalabalak
  • 5.Malo sutra
  • 6.Pubertet vlada gradom
  • 7.Zelena fotelja
  • 8.L.A.krdija

  • Album TANGENTA
  • 1.30 minuta do kuće
  • 2.Kontakt je skup
  • 3.Laku noć
  • 4.Pretposlednji waltz
  • 5.Samarkand
  • 6.Shoes for Joanna
  • 7.Tako blizu
  • 8.Tumba, tumba
  • 9.Zenama

  • Album ZVUČNI ZID
  • 1.ABV …..
  • 2.Bukvoman
  • 3.Koštana
  • 4.Redžepovica
  • 5.Jovano, Jovanke
  • 6.Abre makedonče
  • 7.Šmeker Country
  • 8.Otkačiška
  • 9.Glavna tema
  • 10.Srećna Nova 49
  • 11.Pigijeva tema
  • 12.Vo borba
  • 13.Tumba, tumba
  • 14.Za sreću je potrebno dvoje
  • 15.Galerija
  • 16.Mira place

  • Album KAO KAKAO
  • 1.Mamurni ljudi
  • 2.Autoput
  • 3.Čuvam noć od budnih
  • 4.Čekam kišu
  • 5.Skopje
  • 6.Kriza tridesetih
  • 7.Kako kakao
  • 8.Igraj
  • 9.Femme Fatale

  • Album PUTUJEMO
  • 1.Čukni vo drvo
  • 2.Ima jedno nešto
  • 3.Istok zapad
  • 4.Otrov I med
  • 5.Putujemo
  • 6.Romansa
  • 7.Sivo je
  • 8.Sumorno proleće
  • 9.Trach

  • Album LIVE IN NEW YORK
  • 1.Uči me majko karaj me

  • Album LIVE IN MACEDONIA
  • 1.Raspukala Šar planina

  • Album ITAKANATAKA
  • 1.Leb I igri
  • 2.Galeb
  • 3.Goodbye Pepe
  • 4.Mandarina
  • 5.Astrolab
  • 6.Si zaljubiv edno mome
  • 7.Paramatma
  • 8.Its warming up
  • 9.Sakam da ti dojdam

  • Album ENDLESS VIEW
  • 1.Sitna lisa
  • 2.Letter to you
  • 3.Sunrise
  • 4.Last Train
  • 5.Magic Baloons
  • 6.Gipsy Town Sredorek
  • 7.Endless View
  • 8.Gift

  • Album BROKEN BEATS
  • 1.After 1999
  • 2.Broken Beat
  • 3.Time walker
  • 4.Devilish Game
  • 5.Cubic Socks
  • 6.The wind that blew the Honour Away

  • Album ELEGY
  • 1.Always the first
  • 2.The Long Journey
  • 3.Bazar
  • 4.Serenade
  • 5.Reminiscence
  • 6.In the Early Dawn
  • 7.In Yesterday’s Dusk
  • 8.Now
  • 9.The Autumn of the Unhappy Poet
  • 10.A Letter from Far Away

  • Album SKETCHES FROM THE PAST
  • 1.Monday
  • 2.Tuesday
  • 3.Wednesday
  • 4.Thursday
  • 5.Friday
  • 6.Saturday
  • 7.Sunday

  • Album TIRESIAS
  • 1.End of the silence
  • 2.Play and Thoughts
  • 3.Unbearable Pain
  • 4.Desert Eye
  • 5.The beauty of the evil
  • 6.Shadows extending
  • 7.The Face of the Unhappy one
  • 8.The Big Punishment
  • 9.Walk of Dead
  • 10.Still Alive
  • 11.He left his handprints for us ….

  • Muzika za filmove
  • 1.Za sreću je potrebno troje
  • 2.Šmeker
  • 3.Zaboravljeni

  • Muzika za TV Seriju
  • 1.Zaboravljeni



2018-11-12

12. novembar 2018.

Ricom Publishing, jedna od vodecih publishing kompanija u regionu objavila ...


2018-10-31

01. novembar 2018.

Obaveštavamo vas da je Universal Publishing Production Music Serbia, objavila ...


2018-09-26

26. septembra 2018.

Universal Music Publishing Group (UMPG), globalni lider među izdavačkim kućama ...


2018-09-26

21. septembra 2018.

Sva Eltonova nova muzika za sve vreme trajanja karijere biće ...


sve_vesti

Predstavljamo Vam i neke od naših autora:

Songs

Neke od najpoznatijih pesama ikada snimljenih su zaštićene autorskim pravima pod Universal Music Publishing Group licencom. Predstavljamo neka od muzičkih ostvarenja svetske muzike, a isto važi i za mnoge od...

pogledajte

Universal MPG

The world's greatest song catalog from a global leader in music publishing includes hits from top recording artists, producers, and songwriters such as Eminem, Justin Bieber, Coldplay, U2, Elton John, Billy Joel, Adele, Bon Jovi, Justin Timberlake, and more...
pogledajte

123
E-Commerce

Ostvarujemo prodaju gotovo celokupnih dela naših klijenata i uz pomoć moćnih komunikacionih kuća poput VIP, MTS, TELENOR. Downloadujte njihove numere na svoje muzičke uređaje i već danas slušajte najkvalitetniju muziku...
pogledajte


Kontaktirajte nas

Postanite deo
RICom publishinga!

Možete se uvek prijaviti sa svojim autorskim materijalom i postati naš član popunjavajući ovaj FORMULAR

Prijavite se na našu mailing listu:

Posetite nas na društvenim mrežama:
fejs twit linkedin fli g+ rss

Copyright 2013-2018 | Ricompublishing.com | Powered by: RIComPublishing & WebhostingSrbija